Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Twilight

'Έρχεται το βιβλίο το οποίο πούλησε πάνω από 17.000.000 αντίτυπα και μας μεταφέρει σ' έναν κόσμο με βρυκόλακες, σ' έναν κόσμο όπου βρυκόλακες κ άνθρωποι συμπορεύονται.

Η υπόθεση εξελίσσεται όταν η Ιζαμπέλα μετακομίζει στο σπίτι του πατέρα της, και στο νέο της σχολείο γνωρίζει τον Έντουαρντ. Ένας νέος έρωτας ξεκινά με την Ιζαμπέλα να αγνοεί τη διαφορετική φύση του φίλου της, και τον Έντουαρντ να προσπαθεί να ξεπεράσει τη δίψα του για αίμα. Πρόκειται λοιπόν για έναν νεανικό έρωτα μιας κοινής θνητής και ενός βρυκόλακα.

Είναι μία κυρίως αισθηματική ταινία ,που έχοντας όμως έντονο το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας και μία μικρή δόση black χιούμορ καταφέρνει να ξεφύγει από τις κλασικές αισθηματικές ταινίες και να κλέψει την παράσταση. Έχει ακουστεί να τη συγκρίνουν ακόμα και με το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, λογικό αν σκεφτούμε πως κ στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με απαγορευμένους έρωτες, έρωτες δίχως μέλλον. Αδυναμία της ταινίας θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι εστιάζει ιδιαίτερα στη ζωή των βρυκολάκων κάνοντας το όλο σκηνικό λίγο too much, ενώ θα μπορούσε να εμβαθύνει περισσότερο στη ψυχολογική κατάσταση των ηρώων. Είναι μία ταινία αισθηματική με βρυκόλακες αλλά χωρίς αίμα. Παρ' όλα αυτά η ταινία είναι άξια ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τη πρώτη εβδομάδα προβολής της στην Αμερική η ταινία έκανε εισπράξεις 70,6 εκατομμυρίων δολαρίων , ξεπερνώντας ακόμα κ την πολυαναμενόμενη καινούρια ταινία του James Bond.

2 σχόλια:

Devian είπε...

προσωπικά η ταινία με μπερδεψε αρκετα...από την μια θέλω να την ξαναδώ από την άλλη όχι..ο πρωταγωνιστής πείθει αρκετά με την ερμηνεία του,η πρωταγωνίστρια αν και ο ρόλος της ήταν να το παίζει ψυχρή και απόμακρη,δεν έπειθε...
μακάρι το βιβλίο να είναι αρκετά καλύτερο από την ταινία..και συνήθως έτσι είναι...άσχετο...ωραίο blog :)

dora είπε...

το βιβλίο είναι καλύτερο.εμβαθύνει παρισσότερο.το έχω διαβάσει και τώρα διαβάζω το new moon που είναι η συνέχεια του twilight και είναι και αυτό πολύ καλό.